WIE ZIJN WIJ

DEBBIE POTTERS

ILSE RIJKE - HUISMAN

DEBBIE POTTERS

Ik ben Debbie Potters en eigenaresse van Praktijk Dadoen (2011). Van origine ben ik beeldend therapeut. Tijdens en sinds het behalen van mijn HBO diploma Beeldende therapie heb ik op diverse plekken en in diverse functies gewerkt met verschillende doelgroepen in de jeugd- en geestelijke gezondheidszorg. 

Ooit begon ik als beeldend therapeut met het idee dat ik iedereen beter en gelukkig ging maken. Gedurende mijn loopbaan kwam ik tot een verassend inzicht. Ik hoef dat niet te doen, dat kunnen mensen zelf!  Ik ben slechts een handvat, een stukje begeleiding en wandel met iemand mee om zo zorg te dragen dat iemand weer zorg kan gaan dragen voor zichzelf.

Mijn visie op goede zorg is mensen ondersteunen in het weer terug vinden van de regie over hun eigen leven en ze hierin laten ervaren en voelen een keuze te hebben. Ik ga uit van doen-voelen-denken. Ons denken is zeer nuttig, maar niet wanneer het het voelen gaat beheersen en een overlevingsmechanisme wordt. Door vanuit doen weer te kunnen gaan voelen en hierover na te kunnen denken, werk je vanuit een ervaringsgerichte methode met je gevoelens, gedachten en gedrag. Een leven zonder verdriet, pijn, boosheid en angst is niet mogelijk. Er op een goede, passende manier voor jou mee om leren gaan wel. Maatwerk en jij als mens staan hierin centraal.

ILSE RIJKE - HUISMAN

Ik ben Ilse Rijke-Huisman en ik ben in 2004 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als creatief therapeut zoals dat toen nog heette. Inmiddels noemen we deze vorm van therapie vaktherapie en ik ben gespecialiseerd in beeldende vorming.

Ik heb 11 jaar lang bij een psychotherapeutenpraktijk in Nieuwendijk gewerkt, waar ik zowel kinderen, volwassenen als ouderen behandelde. Daarnaast heb ik ook ervaring opgedaan binnen de volwassen psychiatrie.

Ik werk op zzp basis bij diverse praktijken voor vaktherapie en ben als beeldend therapeut gestart binnen de Praktijk Dadoen van Debbie. Belangrijkste in mijn samenwerking met Debbie is dat we dezelfde visie delen: werken vanuit mogelijkheden en onmogelijkheden dragelijk maken. Het doel is steeds om zicht te krijgen op je kwaliteiten en deze leren te benutten.

Dit doe ik niet met een specifieke methode, ik maak gebruik van diverse methodieken die ik afstem op de hulpvraag. Hiermee probeer ik zo vraaggericht mogelijk aan de slag te gaan. Want de hulpvraag van de client staat altijd centraal.

Opleiding en cursussen

De wereld staat niet stil en ook in de wereld van hulpverlening blijven nieuwe inzichten komen. Dadoen blijft graag op de hoogte en zich ontwikkelen. Elk jaar volgen we cursussen en scholingen om jou beter en fijner te kunnen helpen, op de DaDoen manier. Onderstaand een overzicht van de opleidingen die wij hebben gevolgd door de jaren heen. 

HBO Bachelor Beeldende Therapie, HAN Nijmegen

MBT diverse cursussen

HBO Bachelor Beeldende Therapie, HAN Nijmegen

MBT diverse cursussen

EMDR Practitioner i.o. en diverse cursussen

Affectregulerende Vaktherapie en verdieping

EMDR Practitioner i.o. en diverse cursussen

Affectregulerende Vaktherapie en verdieping

Runningtherapie

Nascholingen op ervaringsgericht werken

Runningtherapie

Nascholingen op ervaringsgericht werken

Samenwerkingen

Dadoen gelooft in samenwerken. Wanneer er vragen ontstaan waarbij er ander soort hulp (aanvullend) nodig is,
werken wij samen met verschillende praktijken.

2023 Alle rechten voorbehouden

Design: Studio P 
Fotografie: Wilma Rekkers

Praktijk voor ervaringsgerichte behandeling en begeleiding voor jongeren en volwassenen.

2023 Alle rechten voorbehouden

Design: Studio P 
Fotografie: Wilma Rekkers