Praktische informatie

Bij een behandeltraject komt natuurlijk meer kijken dan alleen maar afspreken. Op deze pagina geven we wat meer praktische informatie zoals onze tarieven, mogelijkheid tot vergoedingen via je verzekeraar. We proberen zo veel mogelijk duidelijkheid te geven, maar wanneer er iets niet helder is, neem gerust contact met ons op. 

Tarieven & sessieduur

Tarieven vanaf 1 september 2023

Dadoen! Hanteert een uurtarief van €90,- per uur vanaf 1 september 2023. Trajecten die nu worden opgestart en  vanaf 1 september gaan lopen, zullen onder dit tarief vallen.

Eens per jaar beoordelen wij onze tarieven en kunnen wij deze wijzigen. Doorgaans zal een wijziging op de eerste dag van het nieuwe kalenderjaar ingaan. Hieronder zie je een overzicht van de tijden die een gemiddelde sessie duurt. 

*De tijden zijn een reguliere indicatie van de benodigde minuten. Het kan voorkomen dat een sessie of verslaglegging korter of langer duurt.

Meerprijs wordt berekend vanaf 15 minuten.

Facturatie & vergoeding(en)

Dadoen stuurt eens per maand een factuur. We vragen je binnen 14 dagen het bedrag over te maken via het rekeningnummer zoals aangegeven op de factuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor betaling of declaratie bij je zorgverzekeraar.

Zorgverzekering

Beeldende therapie wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing van een arts nodig. De therapie die Dadoen geeft (vaktherapie) valt onder alternatieve therapie, Vaktherapeutische behandelingen vallen niet onder het verplichte eigen risico.

Werkgever

Informeer bij je werkgever of er mogelijkheden zijn voor het vergoeden van de behandeling. Dadoen kan hierin voorzien van verslaglegging en een indicatie geven van het aantal behandelingen wat nodig zal zijn binnen het traject.

Zonder vergoeding

Je kunt er voor kiezen bij Dadoen om zelf te betalen. Hiermee wordt je behandeling nergens geregistreerd, behalve bij Dadoen zelf. Je betaalt dan zelf alle kosten.

Onderaannemerschap

Dadoen werkt ook in onderaannemersschap. Dit houdt in dat de sessies die Dadoen uitvoert onderdeel zijn van een groter behandeltraject door een andere zorgaanbieder. Dadoen wordt in dit geval betaald door de behandelende partij en zal facturatie ook via hen laten verlopen.

Meer informatie over vergoedingen via je zorgverzekeraar kun je vinden op:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Beroepsverenigingen en registraties

Wij zijn (vak)therapeuten en staan geregistreerd bij diverse beroepsverenigingen.

Debbie Potters is aangesloten bij de SRVB (register vaktherapie), NVBT (Nederlandse Vereniging voor beeldende therapie), FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen), de NFG (de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

Sommige verzekeraars vragen om registratienummers van behandelend therapeuten.
Debbie’s registratienummers zijn: FVB: 104335  |  NFG: 7701  |  RBCZ: 810122R

Ilse Rijke-Huisman is aangesloten bij de SRVB (Register vaktherapie), NVBT (Nederlandse Vereniging voor beeldende therapie), FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) en de NIBIG.

Sommige verzekeraars vragen om registratienummers van behandelend therapeuten.
Ilse’s registratienummers zijn: FVB: 101814 |   NIBIG: 730566 |  NFG: 9774  |  RBCZ: 230326R

  • Als (vak)therapeuten handelt Dadoen volgens de richtlijnen zoals opgesteld in de beroepscode van de FVB.
  • Als (vak)therapeuten maakt gebruik Dadoen van de Meldcode Huiselijk Geweld en de meldplicht calamiteiten en geweld.

Overige praktijkinformatie

KVK: 51574063 | BTW: NL001803986B59 | IBAN: NL14 RABO 0159 9171 07

Klachten

Klachten

Dadoen voldoet aan de eisen van de WKKGZ. Indien je ergens ontevreden over bent, kun je dit met de therapeute bespreken. Mocht je een klacht in willen dienen, dan kun je terecht bij de klachtencommissie van de FVB, de NFG en/of het RBCZ (Debbie) en NIBIG (Ilse) Voor informatie over klachtprocedure, klachtfunctionaris en klachtbehandeling, klik hier om doorverwezen te worden naar de NFG

Theo Splinter
tel: 06-46160403
vertrouwenspersoon@de-nfg.nl

Algemene voorwaarden & privacy

Op alle diensten zijn de Algemene voorwaarden van Dadoen van toepassing.
Dadoen gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en werkt volgens de AVG.
Bekijk hiervoor het Privacyreglement

2023 Alle rechten voorbehouden

Design: Studio P 
Fotografie: Wilma Rekkers

Praktijk voor ervaringsgerichte behandeling en begeleiding voor jongeren en volwassenen.

2023 Alle rechten voorbehouden

Design: Studio P 
Fotografie: Wilma Rekkers